Om PR Text&Bild 

PR står för Public Relations. I mitt fall råkar det även stå för initialerna i mitt namn: Petra Roman. Därav förenar företagsnamnet PR Text&Bild det bästa av två världar; det jag sysslar med och den jag är. Eller, åtminstone den jag är i min yrkesroll som skribent.

Jag som skribent

I min värld är det ofta de små sakerna som gör störst skillnad. Det är i den kontexten min känsla för detaljer och mitt självklara fokus på tonalitet kommer som mest till nytta. En känsla och ett fokus som, enligt min mening, är nödvändigt för att få en text att lyfta.

Med en bakgrund inom sälj- och marknadsföring har jag även ett stort intresse för Content Marketing. Det är ett redskap som, rätt använt, kan tjäna flera syften. Att generera leads, bygga varumärke och/eller positionera sig mot konkurrenter är bara några exempel på vad man kan uppnå genom att medvetet arbeta med Content Marketing.


"Utifrån en briljant språkkänsla och berättarglädje kan Petra skapa texter inom allt från PR, reklam, content, information och instruktion."
Tom Swales, redaktör på VillaNytt. 

Jag kan hjälpa dig med en rad områden inom text- och bildproduktion, såsom att skriva, redigera, översätta, korrekturläsa, bearbeta och omarbeta texter i såväl digitala som tryckta medier.

Mina tidigare erfarenheter

För att "bara" vara 50-plus innehåller min ryggsäck redan mängder med erfarenheter och kunskaper som jag har nytta av idag. Att ligga på latsidan är inget som passar mig, jag vill testa och uppleva så mycket jag bara kan medans jag kan. 

I mitt bagage ryms bland annat ett stort språkintresse och en aldrig sinande lust att skriva. För mig har skrivandet alltid varit en naturlig och lustfylld del av livet, vilket jag tror är en av anledningarna till att jag gör det bra. Av den anledningen har jag dessutom lyckats uppnå en dröm; att försörja mig på att skriva. Det har jag gjort sedan 2015, vilket var året då startskottet small av för Lokalpressen Lerum/Partille/Härryda. En liten notis i en då okänd lokaltidning förändrade allt, och sedan dess har det "rullat på" med samarbeten och uppdrag åt såväl nationella som internationella uppdragsgivare.

Vad du kan förvänta dig

För mig är det viktigt att varje nytt uppdrag och alla nya samarbeten behandlas med respekt och möts av ett öppet sinne. Jag strävar alltid efter att vara lyhörd för kundens behov, så länge de är görbara och rimliga. Jag är också ödmjuk inför det faktum att jag har mycket att lära, vilket passar bra då jag är nyfikenhet av naturen.

Med en utpräglad språkkänsla och ett skarpt öga för detaljer får du en språksäker skribent med fokus på kvalitet, kommunikation och kreativitet. Det gör att du kan förvänta dig målgruppsanpassade texter av högsta kvalitet, självklart optimerade och redo för publicering.

Varmt välkommen att kontakta mig för att prata möjligheter eller beställa en offert direkt.

Petra Roman.