En blogg om inspiration

På PR Blogg kan du läsa om allt mellan himmel och jord, eller åtminstone om sådant som inspirerar mig. Det kan handla om allt från svensk grammatik till trädgårdsdesign, inredning, matlagning och entreprenörskap. Jag skriver helt enkelt om sådant som intresserar mig i stunden. 

Det är svårt att beskriva hur en vanlig dag på jobbet ser ut för mig, men jag kan göra ett försök att beskriva hur mina rutiner ser ut i stort.

Är adverb, räkneord, subjunktioner och pronomen bekanta begrepp för dig? Om inte behöver du oroa dig, för de är bekanta för mig. Häng med!

Vissa människor ser och känner genast att det är fel, medan andra inte har den känslan. Ett litet trix kan vara att pröva med särskrivning ( eller sär skrivning), för att testa om det känns rätt. I det här fallet är ordet inom parentes felaktigt.

Sommar, semester och regniga dagar. Det kan innebära både sofflock och kvalitetstid med familjen, men det kan också betyda loppisrundor på landsbygden. Eller i stan.

Säkerligen är ditt hem fullt med prylar och möbler du vill visa upp. Ta dig en funderare över vilka möbler du faktiskt använder och framförallt vilka möbler som gör nytta. Gör dig av med resten, eller ställ åtminstone undan dem.

Kan man verkligen dricka vin till bakverk och i så fall - hur vet man vilka viner som passar till vad? Precis som det finns en mängd olika bakverk så finns det en mängd olika druvor och metoder för att tillverka ett gott vin. Men passar de ihop?

Är du sugen på att bygga ett "extrarum" till trädgården? Då passar en det perfekt med en pergola! Den ger dig inte bara en avkopplande plats där du kan sitta och lata dig varma sommardagar, utan kan också fungera som ett insynsskydd.