Portfolio


VillaNytt 

VillaNytt är ett livsstilsmagasin som finns att köpa på utvalda platser runtom i hela landet. Jag skriver om allt från hem och trädgård till olika företag och tjänster.

VillaNytt finns numera även som prenumerationsalternativ på Readly.
 

Läs ett urval av mina artiklar


Så här tycker Tom Swales, redaktör på VillaNytt, om vårt samarbete:

"Petra är en ambitiös och resultatinriktad skribent som jag har haft glädjen att samarbeta med. Framförallt kan man lita på att hon levererar texter (alltid i tid) som attraherar de målgrupper som uppdragen vill nå... Rekommenderas varmt."


Vitero AB

Ett innovativt företag som drivs av två riktiga entreprenörer. Företaget står bland annat bakom skadedjursbutiken.se och diverse guider och jämförelseguider.

Jag skriver för dem allihop. 


Samuelssons Rapport

En av Sveriges största trading- och aktiebloggar som drivs av Håkan Samuelsson, civilingenjör och trader sedan över 20 år. 

Under 2020 skrev jag om privatekonomi och diverse spartips för bloggen


Boost Content/Merit Crowd 

Att spökskriva är att skriva för en person, ett företag eller en tredje part som beställer texter direkt av mig, alternativt via en fullservicebyrå. 

En erfaren och välmeriterad fullservicebyrå är Boost Content/Merit Crowd som jag har skrivit för sedan 2018.

Så här säger Adam på Merit Crowd om vårt samarbete: 

"Petra har arbetat som underleverantör av texter sedan mars 2018 och vi är mycket nöjda med resultatet. Petra är alltid noggrann, professionell och hjälpsam när något behöver ändras i en text."


Fler kundomdömen

"Kan varmt rekommendera Petra Roman på PR Text & Bild."

Malin Lilton, VD Ballingslöv Göteborg City

"Har precis avslutat mitt första projekt med Petra och är utomordentligt nöjd med resultatet. Petra har på ett proffsigt och kreativt sätt satt ord och bild på mina tankar om hur jag vill presentera mitt företag på webben. 
 Så tacksam för all din hjälp!" 

Helen Kjellberg, HK Redovisning AB


"Vi på Sagoskogens har fått hjälp av Petra med att göra en ny hemsida till vår kattuppfödning. Vi är jättenöjda! Det har varit lätt att föra en diskussion om hur vi vill ha det, och Petra har kommit med många förslag som har varit till stor nytta.
Vi vill därför varmt rekommendera Petra och PR Text&Bild."

Kerstin Schöldström, Sagoskogens


"Språkbolaget har anlitat Petra för att skriva artiklar till nyhetsbrev och sociala medier. Petra är snabb och bra på att göra research. När man inte hinner skriva själv så är det jättebra att ha möjlighet att anlita Petra på frilansbasis."

Maria Laconius, vd på Språkbolaget


"Petra är en duktig och passionerad skribent som tar till sig instruktioner väldigt bra. Hon är lyhörd när förändringar behöver göras och kan leverera välskrivna, relevanta och välanpassade texter, vilket gäller oavsett område och målgrupp." 

Louise på TopContent


För ytterligare referensmaterial, direktbeställning el. samarbetsförslag: petra@prtextochbild.se