Om mig

Mitt intresse för språk har funnits där så länge jag kan minnas. Jag har tagit alla chanser att skriva, vilket oftast uppskattas av andra. 2015 fick jag nöjet att vara med i uppstarten av Lokalpressen Lerum, där jag bl a skrev krönikor, reportage och personporträtt. Jag gjorde också en del fotoreportage, och på den vägen är det! 


Tidigare erfarenheter 

Med mig i bagaget har jag erfarenheter från drygt fyra års resor, arbete och studier i USA och Frankrike. Jag har också nära tio års yrkeserfarenhet från besöksnäringen i Göteborg, och lika många års erfarenhet av att arbeta som grundskollärare i åldrarna 7-11 år.

Med min lärarlegitimation i svenska, min treåriga humanistiska gymnasieutbildning (latin, spanska, franska) samt mina år utomlands kan jag nu luta mig tillbaka mot goda språkkunskaper och viktiga "lifehacks" som jag har stor nytta av i såväl yrkes- som privatlivet. 


För lifehacks och smarta tips - följ min blogg Vardagssmarta guiden


Några ord som sagts om mig

"Petra är en ambitiös och resultatinriktad skribent som jag har haft glädjen att samarbeta med. Framförallt kan man lita på att hon levererar texter (alltid i tid) som attraherar de målgrupper som uppdragen vill nå.... Rekommenderas varmt."

Tom Swales, redaktör/mediakreatör på VillaNytt och TSM Media

"Språkbolaget har anlitat Petra för att skriva artiklar till nyhetsbrev och sociala medier. Petra är snabb och bra på att göra research. När man inte hinner skriva själv så är det jättebra att ha möjlighet att anlita Petra på frilansbasis." 

Maria Laconius, vd på Språkbolaget


Vid minsta fundering, samarbetsförslag eller önskemål: petra@prtextochbild.se