Om mig

Mitt intresse för språk och kommunikation har funnits där så länge jag kan minnas. Jag har tagit alla chanser att skriva, något som ofta uppskattas av andra. Frågan om vem som vill vara sekreterare löser sig till exempel ganska lätt!

2016 bestämde jag mig för att ge skrivandet en chans "på riktigt". Jag hade då haft nöjet att skriva för Lokalpressen Lerum i cirka 1 års tid. Här fick jag möjlighet att skriva allt från krönikor till reportage och personporträtt vilket jag tyckte mycket om och lärde mig mycket av. Ett stort tack till Janne för att du gav mig chansen och, inte minst, en knuff i rätt riktning!

Med mig i bagaget hade jag dessutom erfarenheter, upplevelser och nyfunna kunskaper från drygt 4 års resor, arbete och studier i bland annat USA och Frankrike. Jag hade också arbetat cirka 10 år inom besöksnäringen i Göteborg, hunnit föda barn och efter det omskolat mig till grundskollärare. Till CV: t kan jag därmed lägga 6 år som grundskollärare med legitimation i svenska och matematik. 

Vad det är som driver mig?

Ett genuint språkintresse och nyfikenhet inför ny kunskap. Men framförallt är det i mötet med människor, som var och en bär på en historia, som jag verkligen går igång! 

En annan aspekt av skribentyrket är det researcharbete som ofta krävs för att överhuvudtaget kunna skriva ihop en trovärdig och sammanhängande text. Man måste vara utrustad med både nyfikenhet och tålamod om man vill jobba som skribent. Det är jag, med råge!

Jag bara måste få berätta, beskriva, formulera och föra fram. Ett budskap, en historia, en produkt eller en tjänst. Spelar ingen roll, så länge det känns genuint och står för någonting så fortsätter jag att skriva.  


Några ord som sagts om mig

"Petra har jobbat som content writer åt mig i snart ett halvår. Hon är alltid trevlig, snabb i sin kommunikation och mycket lätt att jobba med. Hon levererar alltid texter i tid och kan, om det skulle knipa, göra stora jobb snabbt och effektivt. Som skribent behärskar Petra det svenska språket perfekt, hon levererar välskrivna texter, oavsett ämne."

Samuelssons Rapport

"Petra är en duktig och passionerad skribent som tar till sig instruktioner väldigt bra och är lyhörd när förändringar behöver göras. Petra kan leverera välskrivna, relevanta och välanpassade texter inom många olika områden." 

Louise på TopContent


Har jag väckt din nyfikenhet? 

petra@prtextochbild.se