Webbdesign - vad innefattar det egentligen?

Under årens lopp har vi sett en variation av rådande trender, det som hittills har varit mest i fokus har dock varit design och SEO. Självklart är färg, form och design viktiga ingredienser för en hemsida, men fokus bör vara på content - innehåll. Från design till innehåll


 Användarvänlighet och interaktion är också viktiga ingredienser, människor vill bli överraskade och stimulerade av företagens budskap.

Detta hänger förmodligen ihop med att vi spenderar mer tid framför skärmen än någonsin, inte minst mobiltelefonens. 2016 gick drygt 43 % av alla trafik via mobiltelefoner världen över. Därmed är det väldigt viktigt att skapa mobilanpassade hemsidor, det man kallar mobile first. Försök hitta en hemsideleverantör som redan har detta som prioritet.


Content is king


Så skulle man kunna sammanfatta det hela. Viktigt är i alla fall att allt innehåll hänger ihop: text, design, foto, grafisk profil, filmer. För att försäkra sig om att hemsidan innehåller alla dessa element kan man med fördel anlita en Content writer.

Coola typsnitt som står ut i mängden - trenden går också mot personligare bilder, inte minst rörliga. Istället för att använda bilder från t e x Pixabay, är autentiska bilder från kontoret, möteslokalen, bygget, restaurangköket osv att föredra. 

Det är här VR-tekniken (Virtual Reality) kommer in. Med hjälp av den kan man skapa 3D-modeller av det man vill visa upp. Det går också att producera film, vilket har visat sig fånga läsarnas uppmärksamhet mer än vad stillbilder gör.