Tips på andra bloggar

En blogg är en form av digital dagbok/loggbok som ofta innehåller informativa och intressanta texter, inte sällan med någon form av diskussionsforum. Bilder, videor, länktips med mera är vanliga inslag. Vissa bloggar är nischade, andra generella. Gemensamt är att de fungerar som kommunikatör mellan avsändare och mottagare. Det är inte alltid vad man skriver som är det viktiga, utan hur man skriver det. För att förstärka sitt budskap kan man exempelvis använda rörliga bilder, tävlingar, professionella foton, give-aways mm. Allt i syfte att få fler följare.


Utländska bloggare

EyeSwoont drivs av New Yorktjejen Athena, som skriver om mat, underhållning, mode och livsstil. Hennes blogg har bland annat uppmärksammats i Elle Decor, Architectural Digest, Martha Stewart Food & Wine med flera kanaler.


Coco Kelley drivs sedan 2007 av en amerikansk entreprenör vid namn Cassandra LaValle. 2014 grundade Cassandra företaget The Emerald Studio, i syfte att erbjuda ett slags kreativt kollektiv. Hennes blogg är väldigt populär och innehåller allt från partytips, dukning och inredning till restips, mat och mode.


Prisvinnande bloggare

Nästa tips handlar om prisvinnande bloggen Add Simplicity, som drivs av skånska Jannice Wistrand, bl.a. i Sköna Hem. 2017 blev hon framröstad till Årets inredningsbloggare vid Elle Decoration Swedish Design Awards. Just där och då ångrade hon nog inte att hon slutat sitt arbete som civilekonom och senare marknadschef.

Den kreativa ådran har funnits länge, och numer jobbar Jannice som inredare och Feng Shui-konsult. Hon gillar funkis och delar med sig av sitt intresse för mat, dryck och bakning.


Bloggande män

En av mina favoriter, både som bloggare och som Instagrammare, heter Erik Mäki. Han driver bloggen och Instagramkontot med det coola namnet VarDagsRum. Erik inreder, enligt egen utsago efter mottot "jag gillar det jag gillar". Han tar hjälp av naturliga material, som kristall, glas, trä samt gröna och vita nyanser för att få in naturen så mycket det bara går.


En annan kreativ man som bloggar om inredning, design och stil är 22-åriga smyckesdesignern Jeppe Emanuelsson. Han driver bloggen jeppes som är mycket inspirerande då han verkligen har fingertoppskänsla när det gäller färg och form.


Nästa blogg drivs av Trendgruppen PR, genom trendgurun Stefan Nilsson. Företaget erbjuder tjänster inom Public Relations (PR), med spetskompetens inom design och erbjuder en snygg och inspirerande blogg.


Bloggar som sticker ut

Fantastic Frank är en mäklarfirma med kontor i Berlin och Stockholm. Företaget står bakom en av de mest omskrivna och lästa bloggarna i världen! Mycket är nog tack vare den mycket medvetna kombinationen av visuell och emotionell kommunikation. 


Nästa bloggtips är en inredningsblogg med fokus på DYI - Do It Yourself. Bloggen, som passande nog heter Hemmafix, är en av Sveriges största inom området hemmafix och pyssel. Bakom bloggen står journalisten och inredaren Monica Karlstein, som setts i tv tillsammans med Ernst. Monica har även DYI-sidor i Metro och Härligt hemma, hon var också med och startade Ernsts magasin Hemma med Ernst som lades ner 2015. Dessutom är hon inredare för Ikea och JM.