Skynda att loppisfynda

Sommar, semester och regniga dagar. Det kan innebära både sofflock och kvalitetstid med familjen, men det kan också betyda loppisrundor på landsbygden. Eller i stan.


Trender inom loppisfynd

Tänk på att vi människor är flockdjur, så regnar det kommer loppisen med all sannolikhet svämma över både av regnvatten och besökare. Och de flesta tittar efter samma saker, eftersom det går trender även i loppisfynd. Hett just nu är figuriner av olika slag, gärna signerade Lisa Larsons (då i form av "frejdiga kvinnor").

Men det finns också andra fynd att göra, allra helst smycken från 50-60-talet eller brukssilver tillverkat i Sverige, Tyskland eller England. Lite mer moderna inslag, som mässingslampor och kitschiga köksprylar från 70- och 80-talet är också heta just nu.


Rätt plats på rätt tid

Att vara på rätt plats på rätt tid kan vara avgörande för vilka fynd du gör, och det bästa är att rikta in sig på ett par utvalda loppisar och bevaka dem noga. Det vill säga besöka dem regelbundet och hålla sig uppdaterad om nya fynd via en eventuell Facebook- eller hemsida. Ta reda på vilka dagar de tar in nya saker, och var på plats tidigt för att få första tjing på saker som just packats upp.

Glöm inte heller bort eventuella fyndlådor och skrymslen och vrår under bord, stolar etc. I en låda full med gamla silverbestick kan det gömma sig små fynd som man inte hittar om man inte rotar runt lite grann. Detsamma gäller för korgar och hyllor och som det står "fynd" på - tumregeln är att "rota runt" (lite lagom).


(med reservation för förändringar)

Foto: Pixabay


Loppisar i Västsverige

(med reservation för förändringar)

Bakluckeloppis på Tjolöholm slott, Kungsbacka

Bagageloppis vid Slottsskogen, Göteborg 

Falkeröds Loppis och Konst, Grebbestad

Loppis i Svarta Ladan, Ullstorp/Kungälv 

Charlies Loppis antik & kuriosa, Skara 

Rångedala Loppis och café, Borås

Birgittas Retro & Antik, Tvååker

Retro, vintage & antikt, Partille

PK SecondHand, Älvängen  

Antik & inredning, Lyrestad

Haga loppis & kuriosa, Hjo 

Loppis i allén, Alingsås

Rörekullen loppis, Tjörn

Katarinas Loppis, Orust 

Återbruket, Tidaholm

Fyndstugan, Dals Ed  

Lövås antikt, Fristad 


Kolla in ännu fler: loppiskartan.se