Senaste versionen av Google Chrome

10.06.2021

I slutet av maj annonserade Google att de släpper en uppdaterad version av webbläsaren Google Chrome för Windows, Mac och Linux-användare.

Google Chrome 91 

Enligt Google innehåller den uppdaterade versionen (bland annat) en förbättrad Javascript-kompilator samt en ny typ av kodlokalisering som hjälper webbläsaren att optimera minnet.

Från Googles håll menar man att dessa förbättringar ska möjliggöra optimal hastighet i samband med att Chrome 91 utför Javascript.

Via den egna bloggen rapporterar Google om att såväl säkerheten som användarvänligheten har blivit avsevärt mycket bättre, samt att funktionen "copy/paste" nu är tillgänglig för den som önskar "klippa ut och klistra in" filer direkt i webbläsaren.

Läs hela inlägget


Nattestads löfte 

Även Thomas Nattestad, produktchef på Chrome, utlovar enorma förbättringar när han i ett eget blogginlägg skriver att uppdateringarna beräknas spara närmare 20 år av användarnas CPU-tid - varje dag!

Nattestad förklarar den markanta tidsbesparingen med Javascripts extremt snabba browser, som enligt produktchefen opereras med hjälp av en V8-motor med en kapacitet att genomföra närmare 80 år av JavaScript-kodning. Under en dag!

Läs Nattestads inlägg


Därför görs uppdateringen

Det finns mängder med alternativ för att hålla sig uppdaterad på nätet. Det gäller allt från favoritsidor och bloggar till nyhetsbrev, sociala medier och rena nyheter. Det vill säga det som kallas för RSS-flöde.

RSS står för "Real Simple Syndication" och är ett XML-baserat verktyg som används för att leverera feeds i form av nyhetspuffar (korta rubriker) från olika hemsidor.

Det är just detta feed, RSS-flödet, som Google försöka förenkla genom att uppdatera webbläsaren Chrome med en ännu bättre och snabbare RSS-standard. 

Petra Roman, frilansskribent på PR Text&Bild