Modetrender 2019

Plagg och accessoarer från kommer från Desigual och Odd Molly Plisserat, gult och jeans

Fokus ligger på plisserade plagg vilket är mycket effektfullt särskilt på kjolar, klänningar och blusar. Nyckelplagget är en plisserad kjol i en jordnära och ljus färgskala. Årets trendigaste färg är gult - i alla möjliga och omöjliga toner och nyanser; citron, smör, senap, curry, neon ...  

Du som är uppvuxen med talesättet "gult är fult" kan alltså glömma det nu - gula toner kan vara både varma, glamorösa och riktigt snygga! En gul topp en plisserad blus ihop med ett par snyggt slitna jeans och du är i hamn! Helst sten eller syratvättade jeans med snyggt patchwork. 


Military och hippie 

Du är kanske också uppvuxen med ordspråket "grönt är skönt" och det lever kvar i allra högsta grad. Den som har sparat sina militärplagg från tidigare år får en rejäl bonus- they are back! Äger du en sjysst militärjacka eller en militärinspirerad kavaj och en pennkjol à la Kelly McGillis i kultfilmen "Top Gun" är du helrätt. 

Att det strikt militära är en direkt motsättning till den boho-och hippieinspirerade stilen betyder inte att dessa stilar inte kan vara trendiga samtidigt. Det är precis så det är just nu. Men en coolt avslappnad och bekväm klänning i äkta bohemisk anda, ett par stentvättade jeansshorts och ett par cowboyboots skapar du den rätta urban-looken som är het just nu.

 

Och så nätplaggen

Virkade plagg med pärlbroderier och snygga rutmönster tar hantverkstraditionen till helt nya höjder. Vackra klänningar, toppar och scarves i ljusa och fräscha toner ska det vara. Av Petra Roman, PR Text&Bild