Mobile first

23.07.2022

Webbdesign handlar mycket om tycke och smak, men det är också trendkänsligt med nya influenser, tips och råd som kommer och går.

Prioritera mobilen

En trend som tycks hålla i sig handlar om mobilanpassade webbplatser. Det är inte konstigt alls då det finns siffror som visar att drygt 43% av all trafik går via mobilen. Siffran växer ständigt och gäller globalt. Därmed bör du tänka "mobile first" när du ska skapa eller uppdatera en webbplats.

Överraska dina besökare

Ett ganska enkelt knep för att stå ut i mängden är att hitta ett personligt typsnitt. Även personliga bilder, rörlig media och välformulerade texter är något som lockar läsaren.

Företag som har en produkt eller tjänst att visa upp bör också satsa på Virtual Reality. Det har nämligen visat sig att dubbelt så många besökare minns en instruktionsfilm jämfört med en skriftlig instruktion.

En röd grafisk tråd 

En annan viktig aspekt är verksamhetens profil och att hitta en röd tråd för verksamhetens grafiska och sociala profil. Enklast gör du det genom att använda ett eller två typsnitt, en logotyp, samma färgtema, samma tonalitet och samma knappar.

👇

Behöver du hjälp med att anpassa din privata eller företagets webbplats?  Beställ offert