Mannen, myten, legenden

En av världens största stil- och popkulturella ikoner är död.

Karl Lagerfeld kämpade hela livet med en tuff självbild och har själv sagt att han aldrig var nöjd med sina egna insatser. Han började sin karriär som assistent och gick vidare till att arbeta med flera stora modeskapare och modehus.Mannen som var ett statement


Karl Lagerfeld blev mest känd för sina herrparfymer till en början, men när han lanserade sitt eget klädmärke blev han snabbt känd både för dofter, röda-mattan-kreationer samt för sina stilsäkra accessoarer.

Stilikonens egen stil

Hans långa, vita hästsvans och vita skägg blev synonyma med honom. Och även om det är de svarta solglasögonen och hästsvansen han blivit mest känd för, var Lagerfeld dessutom väldigt snyggt och propert klädd. Oftast i enbart svart och vitt.


Matcha rätt

För att skapa en egen look kan man börja med att välja en stil man känner sig bekväm i. Det kan vara allt från en klassiskt och prydlig look, till en mer lekfull, rockig och busig look.

Ska du på fest bör du kolla vad det står om klädsel och följa det. För att framhäva en look - använd accessoarer! Smycken, skor, bälten, hattar, scarves, väskor, klockor... Det finns mängder med accessoarer som kan ge din outfit det där lilla extra.


Stilikoner 50 +

Foto: Getty Images, photosgratuite.eu, Paul Drinkwater, stmed.net, ciakclub.it och          Paramount pictures