Inred med en röd tråd

Inredning behöver inte bara handla om att inreda hemmet inuti, utan kan också handla om att inreda en balkong, uteplats, ett växthus eller en gäststuga. 

Det går att skapa små rum i rummet, både inomhus och utomhus, med hjälp av växter, möbler, spaljéer etc. På så vis kan du förlänga utomhussäsongen och knyta ihop inomhus- och utomhusmiljön på ett enkelt sätt. Möbler som passar både inne och ute

Det finns en hel del möbler att välja på om man tänker i termer av multifunktionellt och praktiskt. Det viktigaste är att de ska vara lätta att flytta runt och lätta att sköta. Fundera över dina behov och önskemål kontra möjligheter och utrymme. Funkar det att ha en rottingmöbel både inne och ute? Hur kan du knyta ihop inomhusmiljön med utomhusmiljön på ett enkelt sätt? 

Material som lämpar sig både inne och ute är exempelvis rotting, betong och marmor. Vissa träsorter fungerar naturligtvis också bra, men oftast är träet behandlat på sådant sätt att det ska fungera väl just utomhus. Kontrollera därför så att det inte har någon stark eller säregen doft som känns inomhus men inte utomhus (inte troligt, men i alla fall...)


Inred med en röd tråd

Det är faktiskt ganska enkelt att binda ihop inredningen inomhus med inredningen och miljön utomhus. Ta en titt på nyanser, färger, strukturer och former som finns i naturen och på tomten, och försök efterlikna dem med hjälp av textilier, inredningsdetaljer, möbler och så vidare. 


Bestäm ett färgtema

Om du till exempel har vita blommor i blomlådan utanför köksfönstret kan du även ha vita blommor på fönsterbrädan inne i köket. Kombinationen vitt och grönt ger en fräsch och ren känsla. En grön växt som funkar lika bra ute som inne, och som är jättefin ihop med vita blommor, är murgrönan som finns både för utomhus- som inomhusplanta. Rosa blommor, och träd och buskar som blommar i rosa nyanser, passar också fint till det mesta. Dessutom är de enkla att få tag på!  


Mix and match

Köp hem mysiga plädar, härliga kuddar och snygga sittdynor som matchar varandra och som också matchar andra former, texturer och material i inredningen. Köp åtminstone en likadan kudde till utemöbeln som de kuddar du har i vardagsrumssoffan, och välj sen ett mer slitstarkt och praktiskt material anpassat för utomhusbruk för resten av kuddarna.  


Skapa ett ombonat intryck

Plädar är lätta att matcha med både kuddar, sittdynor och övriga textiler. Riktigt lyxiga plädar skapar ett välkomnande och ombonat intryck, och värmer dessutom skönt fram på kvällskvisten. Pälsfodrade fleeceplädar och fuskpäls är alltid skönt, och de passar både inomhus och utomhus. 

Glöm inte bort att införskaffa någon form av förvaringsmöbel för de textilier och dynor som ska vara till uteplatsen eller balkongen. det går visserligen att ta in dem på kvällen, men har man ont om utrymme kan det vara en god idé att investera i en snygg och praktisk förvaringslåda. Gärna i rotting eller annat material som matchar övrig inredning.