Inred med grönt

Det här inlägget innehåller kommersiella länkar.


Inredningstrenderna 2018 leddes av down-sizing, back to nature och unikhet. Stora gröna växter som monstera och svärmorstunga var hett, liksom personliga, unika inredningsdetaljer i kombination med funktionella möbler. 


För dig som vill fortsätta på det gröna, naturliga temat ska jag tipsa om hur du inreder ett helt hem med gröna växter. Det första du bör göra är att ta reda på hur dina favoritväxter vill ha det, hur och var de trivs och om du alls kan ha dem hemma. 

I ett vardagsrum finns det oftast mer utrymme än i övriga rum, vilket innebär att du kan ha lite större växter där. Välj gärna växter som är effektiva dammsamlare, luftfuktare och ljuddämpare. Du hittar dem bland annat hos Odla.nuBlommande växter

Gillar du blommande växter är orkidé ett bra val. Placera dem gärna mot en enfärgad vägg, så att den inte försvinner mot en mönstrad tapet eller liknande. I det fria växter de på ett mer hängande vis än de vi är vana vid i kruka. 

Orkidéer är vackra och tåliga, de finns i en massa olika färger och arter/sorter och är en av våra mest populära blommor. Blommorna är vackra både i kruka och i buketter, och ger otroligt fin effekt som detalj i en festlig dukning. Särskilt om de får hänga lite fritt. En annan blommande krukväxt jag tycker är lite bortglömd och underskattad är Novemberkaktusen, som är mycket tålig när den får stå skuggigt och svalt. 

Kaktusar av alla sorter är väldigt bra på att lagra vatten på egen hand, vilket gör dem extremt lättskötta. Novemberkaktusen är inget undantag, tvärtom - ger du den det den vill ha kan du njuta av kaktusens blomning länge och väl, om och om igen!En populär och mycket tålig snittblomma är Gerbera. Den har du förmodligen sett både i buketter och i arrangemang, inte minst på konferensbord och i andra offentliga miljöer. 

Gerberan komplettera nästan vilken blomma som helst, då den finns i flera olika färger och är vackert anspråkslös. Den håller nästan hur länge som helst om du snittar den och sätter den i oasis i ett fint arrangemang. Bra trädgårds- och planteringsredskap finns hos