Inred dig välmående

Det finns forskning som visar att en trevlig, välfungerande och stimulerande fysisk miljö är ett sätt att effektivt höja produktiviteten och välmåendet. Det gäller såväl arbetsplatsen som det egna hemmet. 

Det här inlägget innehåller kommersiella länkar


Ytligt eller innerligt?


Man kan avfärda intresse för inredning som något ytligt och trendigt, men det finns faktiskt forskning som visar att välorganiserad inredning hör direkt ihop med välmående. I utrymmen inredda med naturmaterial mår vi som allra bäst.

Vi blir mindre stressade, andas lugnare och kopplar av lättare genom att använda naturliga element som blommor, växter och ekologiska material i kombination med något råare material som betong, obehandlat trä, sten och mässing.


Så här sa man 2018

Under 2018 pekade trenden tydligt mot det personliga, naturnära och gröna.

Naturmaterial såsom läder, betong och olika träslag liksom blommigt, blekrosa, mässing, metall och nitar var vanliga inslag. Gärna blandade med mjuka textilier i kraftig sammet.

Stora mattor och många olika ljuskällor för olika ändamål och behov har också varit dominerande, precis som olika nyanser av grönt, puderrosa och mässing. För den som inte har vågat gå all-in har det funnits gott om plädar, kuddar, ljuslyktor, vaser och andra detaljer som man på ett enkelt och billigt sätt kunnat investera i för att hänga med i inredningstrenderna.


Trender som gått i graven - eller?

Den industriella, minimalistiska och strikta stilen med oändliga mängder vitt. Det är en trend som har försvunnit nästan helt, och ersatts med varm, djärv och personlig stil. Ombre-looken är också över, och istället ser vi tropiska och blommiga mönster på soffkuddar, gardiner, plädar och andra detaljer.

Det finns de som hävdar att kombinationen svart och vitt är en utdöende trend, vilket jag inte personligen tror på. Jag tror snarare att den håller samma tidlösa klass som denim, läder, guld och sammet - material som alltid kommer att vara inne.