Hittar Google din webbplats?

09.10.2021

Tre till sex månader. Det är ungefär så lång tid det tar för Google att indexera en webbplats. När den väl har kommit så långt ska den helst placeras högt upp i sökresultatet också.

 Google är den absoluta giganten bland sökmotorer. Hur välutvecklad och avancerad denna sökmotor än är behöver den lite tid på sig att lära känna nya bekantskaper. Som i det här sammanhanget består av nya aktörer på webben. 

Kontroll, utvärdering, indexering

Innan sajten kan indexeras kontrollerar och utvärderar Google dess innehållet och relevans. När det är gjort rankas sajten, det är då  den ska placeras så högt upp som möjligt. Topp tre är bra, men överst är såklart ännu bättre!

Indexeringen tar olika lång tid

Exakt hur lång tid det tar för en webbplats att indexerar beror inte enbart på relevans. Det beror även på bransch. Driver du exempelvis en webbshop med få produkter (liten mängd content) kan indexeringen gå snabbt. Om du däremot driver en jämförelsesajt eller liknande, tar det mycket längre tid (stora mängder content).

Håll sajten levande och aktuell

Erbjuds säsongsrelaterade varor och tjänster krävs det nogrann planering av kampanjer. Det gäller att vara ute i god tid med tanke på tiden Google behöver för att indexera det nya innehållet. Och förhoppningsvis ranka det högt!

En sista sak: glöm inte att underhålla din hemsida!
 Ändra, justera, uppdatera, förbättra och analysera. Först när det är riktigt bra bör det publiceras.