Google Chrome 

10.06.2021

I slutet av maj annonserade Google att de släpper en uppdaterad version av webbläsaren Google Chrome för Windows, Mac och Linux-användare.

Google Chrome 91 

Enligt Google innehåller den uppdaterade versionen en förbättrad Javascript-kompilator samt en ny typ av kodlokalisering som hjälper webbläsaren att optimera minnet. Från Googles håll menar man att dessa förbättringar ska möjliggöra optimal hastighet i samband med att Chrome 91 utför Javascript.

Via företagets blogg rapporteras det om att såväl säkerheten som användarvänligheten har blivit avsevärt mycket bättre, samt att funktionen "copy/paste" nu är tillgänglig för den som önskar "klippa ut och klistra in" filer direkt i webbläsaren.

Läs hela inlägget


Nattestads löfte 

Även Chromes produktchef, Thomas Nattestad, utlovar enorma förbättringar. I ett eget blogginlägg skriver Nattestad att uppdateringarna beräknas spara närmare 20 år av användarnas CPU-tid - varje dag. Han tillskriver Javascripts extremt snabba browser äran för besparingen, och förklarar att den är utrustad med en ytterst effektiv V8-motor med kapacitet att genomföra upp till 80 års JavaScript-kodning varje dag.

Läs Nattestads inlägg


Därför görs uppdateringen

Det finns en rad olika alternativ att välja mellan för den som vill hålla sig uppdaterad på nätet. Med favoritsidor, bloggar och nyhetsbrev till sociala medier och rena nyhetssajter går det att skapa ett varierat och rikt RSS-flöde, eller "Real Simple Syndication".

RSS är ett XML-baserat verktyg som används för att leverera feeds i form av nyhetspuffar (korta rubriker) från olika hemsidor. Uppdateringen av webbläsaren Chrome görs i syfte att förenkla och förbättra RSS-flödet för dig som användare.

Petra Roman, frilansskribent på PR Text&Bild