Förenkla vardagssysslorna

Det här inlägget innehåller kommersiella länkar.


Vem har inte någon gång önskat att dygnet hade fler timmar? 

Det är inte sällan man hör sig själv eller andra "klaga över" att tiden inte räcker till, att man önskar att man hade tid för roligare saker än städning, tvätt och strykning. 

Men det GÅR faktiskt att göra vardagssysslorna både enklare, roligare och och snabbare så att man kan ägna sig åt roligare saker. Som att läsa tidningen till exempel!

Tips på bra inköpsställen är bland annat Clas Ohlson och  Bagaren & Kocken.Ta hjälp av tekniken  


Ja, så enkelt är det faktiskt! 

Med en robotdammsugare, en effektiv fönstertvätt eller en ångtvätt, med smart och funktionell förvaring och med lite  tekniskt kunnande funkar det. Tekniken går som tur är framåt och innovationerna avlöser varandra så varför inte haka på den trenden!

Med en självgående dammsugare kan du ägna dig åt den där boken som du aldrig hinner läsa annars. Köper du en robot med triangulär form utrustad med sidoborste kan du dessutom krypa upp i där skrymslena som annars befolkas av husets snyltgäster dammråttorna! Skinande rent i badrummet

Ja tack, gärna det! Med hjälp av en elektrisk fönstertvätt fixar du det. Den lämnar nämligen inte bara en strålande ren finish på dina fönsterrutor, den går också att använda på duschväggar och andra glasytor. Dessutom är det lätt att dosera vattenmängden och du slipper fula ränder! 

En elektrisk fönstertvätt funkar på de flesta hårda ytor, som dörrar, kakel, bänkskivor etc. Ska du ändå köpa en kan du lika gärna ta en med ställbara vinkelfunktioner anti-droppsystem. Tänk så skönt att slippa vatten under handskar och skjortärmar!Praktisk förvaring


Vem drömmer inte om en lyxig walk-in closet som är både snygg, praktiskt och stor nog att rymma alla kläder, skor och tusentals pryttlar. 

Med hjälp av praktiska hyllsystem, utdragslådor och smart lådförvaring är det faktiskt ganska enkelt att fixa till sin egen drömgarderob. Tänk smart och realistiskt (lättare sagt än gjort när man har sett Oprah's walk-in), men det GÅR faktiskt att få till något bra även i ett mindre och trängre utrymme. Kika gärna in på Granit för inspiration!

Spegelförsedda skjutdörrar sparar plats och ger intrycket av att rummet är större. Se till att det finns förvaring för både byxor, tröjor, skor och smycken. Har du inte råd eller plats med skjutdörrar kan du sätta fast en spegel och några krokar på insidan garderobsdörren. Det är viktigt att tänka både på bredden och höjden för att utnyttja utrymmet maximalt. 

Lycka till!

Bilderna kommer från Pixabay