Förenkla vardagen med enkla medel

Vem har inte någon gång önskat att dygnet hade fler timmar? Det är inte sällan man hör sig själv och andra "klaga över" att tiden inte räcker till och att man önskar sig mer tid för roliga saker.Ta hjälp av tekniken


Det finns en hel del man kan göra för att förenkla de där nödvändiga vardagssysslorna; skaffa en robotdammsugare, effektiv fönstertvätt, ångtvätt, smart förvaring etc.

Tekniken går framåt och innovationerna avlöser varandra på löpande band. Teknik- och elektronikföretagen är synnerligen innovativa och framåt - så varför inte haka på den trenden!

Med en självgående dammsugare kan du ägna dig åt roligare saker under tiden som din robot gör jobbet. Köper du en robotdammsugare med triangulär form med sidoborste tar den sig dessutom in i de annars så trånga skrymslen och vrårna.

Ett annat tips är att skaffa en elektrisk fönstertvätt. Den ger strålande resultat och kan dessutom användas för att rengöra duschväggar och andra glasytor. Med en elektrisk fönstertvätt kan du enkelt dosera rätt mängd vatten för att tvätta och torka utan att det blir några fula ränder.


Rengör i badrummet

Det går alldeles utmärkt att använda en elektrisk fönstertvätt på hårda ytor, som exempelvis duschkabinens dörrar, kakelplattor, bänkskivor mm. Kolla gärna efter en fönstertvätt med justerbara vinkelfunktioner för absolut toppresultat. Många apparater är också utrustade med ett anti-droppsystem som gör att du kan rengöra ytorna utan att vattnet rinner in under handskar och skjortärmar under tiden.


Praktisk förvaring

Drömmen om en snygg, funktionell och rymlig garderob, helst i form av en walk-in closet, finns hos många av oss. Med hjälp av praktiska hyllsystem, utdragslådor och upphängningsanordningar är det relativt enkelt att fixa drömgarderoben på egen hand. 

För att spara plats och för att maximera användningsområdet är det smart att välja en garderob med spegelförsedda skjutdörrar. Se också till så att det finns både lådor, hyllor och krokar. Gärna också någon form av skoförvaring.

Självklart är det också viktigt med bra och funktionell förvaring i hall och tvättstuga. Ikea i all ära; jag vill gärna tipsa om Sentens som finns hos Electrolux Home. Ett alternativ som visserligen kostar lite mer, men som är väl värt investeringen.