Femtio nyanser av rosa

Vill du skapa ett lugnt och stilsäkert intryck bör du hålla dig till olika nyanser inom samma färgskala. För den som vill skapa lite drama och experimentera lite grann kan det vara bra att börja med mindre inredningsdetaljer som vaser, krukor, ramar, lampor, posters och liknande. 


Det här inlägget innehåller kommersiella länkar


Skapa lugn och harmoni


Blekrosa, eller "Dusty pink" som nyansen ofta kallas, passar till i princip alla färger och gärna ihop med en matt kulör. Material och inredningsdetaljer i mässing, guld, stål, glas och mörkt trä är jättefina ihop med blekrosa möbler och textilier.

Att hålla sig till tre färger i olika nyanser är fullt tillräckligt, annars kan det bli lite väl plottrigt. Var inte rädd för att måla eller tapetsera i lite mörkare färger, särskilt i sovrummet. Det ger en varm och ombonad känsla och den effekten vill man ju gärna uppnå i sovrummet.

Håll dig till samma färgskala, med en tydlig accentfärg, för att skapa liv och personlighet. Även olika mönster, texturer och en mörk fondtapet hjälper till att skapa lugn och harmoni.


Våga testa & leka


Så trist det vore om allt blev perfekt redan från början!

Jag slår ett slag för att våga testa - ta hjälp av olika färgkartor och testa olika kombinationer och möjligheter. Jag kan nästan garantera att du upptäcker att valmöjligheterna är många fler än du först trodde. 

Även nyanser som i färgpaletten ligger långt ifrån varandra kan funka tillsammans, men visst finns det finns det färgkombinationer som är snyggare än andra. Till exempel rosa/orange, rosa/senapsgult, blått/guld och blått/skogsgrönt.