Att tänka på i samband med webbdesign

08.09.2021

Människans jakt på stimulans hänger ihop med all den tid som hon spenderar framför en skärm. I synnerhet mobiltelefonens.

Innehållet är självklart viktigast

Varje år uppstår nya trender inom olika områden. Så även när det handlar om webbdesign där fokus kan skifta relativt snabbt.

Användarvänlighet och interaktion.
Två viktiga ingredienser när det gäller webbdesign. Besökaren vill bli överraskad och stimulerad, både av budskapet och av innehållet.


Mobile first 

Det finns siffror som visar att över 40% av all surftrafik går via mobiltelefoner. Det är en siffra som ständigt växer och som är allmängiltig världen över.

Det betyder att den teknik som kallas för "Mobile first" bör vara en självklar prioritet i samband med webbdesign.

Content med röd tråd

Det är viktigt att hela verksamhetens profil har en tydlig röd tråd. Det gäller såväl text som grafik på hemsidan, i sociala medier, nyhetsbrev, pr-material, trycksaker, säljbrev osv.


Stå ut i mängden

Ett sätt att stå ut i mängden är att använda ett annorlunda typsnitt, personliga bilder, välformulerade texter och - inte minst- rörliga bilder.

 Virtual Reality är värt att satsa lite extra på. I synnerhet om du har en specifik produkt som du vill visa upp. Med hjälp av VR-teknik kan du skapa coola 3D-modeller, instruktionsfilmer, kampanjer och mycket mer. Det fångar garanterat läsarens intresse!

Behöver du hjälp med att designa en ny hemsida? Bearbeta eller översätta en redan befintlig? Saknas tid för att administrera och uppdatera lika ofta som du borde?